Γ ε ν ν η μ έ ν α

απο το Ελληνικό φώς

Μια ιστορία 160 χρόνων

επισκεφθείτε μας στην FoodExpo Oenotelia
18-20 Μαρτίου 2023
στην αίθουσα 1, περίπτερο A21.01
about stavrakis winery

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Σκοπός του Οινοποιείου Θ. Σταυράκη είναι η δημιουργία εκλεκτών κρασιών, που θα συνδυάζονται αρμονικά με το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής. Η αξιοποίηση τοπικών ποικιλιών αμπελιού, όπως το Μοσχάτο μαύρο Τυρνάβου αλλά και διεθνών ποικιλιών, αποτελούν διαχρονικό στόχο του οινοποιείου.

stavrakis winery

έ ν α τ α ξ ί δ ι σ τ ο χ ρ ό ν ο κ α ι τ η ν ι σ τ ο ρ ί α

Μια ιστορία 156 χρόνων.
Η ιστορία ξεκινά στα μέσα του 1860.

τα κρασια μας

ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΑΣ

Η επιλογή των ποικιλιών πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη την δυνατότητα τους να μπορέσουν να αναδείξουν τα χαρακτηριστικά τους στο μικροκλίμα της περιοχής του Τυρνάβου.

ΜΑΥΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κοραλλένιος Ροζέ

Ανοιχτό ρουμπινί με αρώματα τριαντάφυλλου και φράουλας. Στο στόμα η ισορροπημένη οξύτητα, η παρουσία του διοξειδίου και η περιεκτικότητα του σε ζάχαρα, κάνει τη γεύση του πολύ έντονη, επίμονη και αρμονική με μεγάλη διάρκεια επίγευσης. 

Μαύρο Μοσχάτο Τυρνάβου

ΟΙΝΟΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ SAUVIGNON BLANC – TREBBIANO

Ξανθό χρώμα με ισορροπία στόματος και μύτης. Αρώματα αχλαδιού, μήλου και βασιλικού, με τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση.

ΜΑΥΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΟΙΝΟΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΗΜΙΑΦΡΩΔΗΣ

Αφρώδης οίνος με αρώματα τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών. Στο στόμα κυριαρχεί το τριαντάφυλλο σε συνδυασμό με την ισορροπημένη οξύτητα. 

Previous
Next
Βραβεια

Οι διακρίσεις
των κρασιών μας

Τα κρασιά μας τυχάνουν διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και ενώ μας γεμίζουν περηφάνια μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε την δημιουργία ποιοτικών προϊόντων οίνου.